Overige specialisaties binnen Avicure

Onze levensstijl kan mits goed advies en begeleiding bijgestuurd worden richting positieve gewoontes die bijdragen aan een betere gezondheid. In ons team hebben we verschillende specialisten, die elk in hun eigen domein, hulp kunnen bieden bij dit traject. Als team bouwen we ook een netwerk rond ons op, indien nodig wordt er samengewerkt met externe therapeuten buiten de praktijk.

Adem- en ontspanningstherapie

In de adem- en ontspanningstherapie wordt gewerkt aan het vergroten van de veerkracht. Veerkracht is de vaardigheid om te herstellen van stress en tegenslagen. Ingrijpende en stressvolle gebeurtenissen en/of langdurige stress hebben een diepe impact op ons denken, voelen en doen. Dit kan zich uiten in tal van (vage of onverklaarbare) klachten die we niet altijd direct associëren met (chronische) stress. Bijvoorbeeld: slecht slapen, minder goed kunnen concentreren, prikkelbaar zijn, altijd moe zijn, darmklachten, opgejaagd gevoel.

Door het inzetten van ontspannings-, ademhalings-, mindfulness oefeningen streven we in de eerste plaats naar het herstellen van de fysieke én mentale balans. Daarnaast staan we stil bij thema’s als: energiegevers/vreters, overtuigingen & patronen en lichaamsbewustzijn. Het doel is om jou de tools in handen te geven die bij jou passen zodat beter om kan gaan met de stresspieken in het dagelijks leven.

Meer te weten komen over
osteopathie?