Ontdek ons divers
team therapeuten

Ons team bestaat uit twee osteopaten, een lifestyle-arts en een psychomotorische therapeut. Samenwerken betekent voor ons dat we de kennis over onze eigen specialisatie met elkaar gaan delen, zo kunnen we ons als therapeut verder ontplooien.  Dit stelt ons in staat om jullie als patiënt specifieker te helpen en daarnaast ook een betere inschatting te maken van wie bij voorkeur multidisciplinair begeleid wordt.

Angelique

VERACX
OSTEOPATHIE
SPORTOSTEOPATHIE

De voorliefde die ik als kind al had voor sport en anatomie stimuleerde mij om te beginnen aan de opleiding voor osteopathie. In 2016 studeerde ik af als osteopaat D.O. aan het IAO te Gent, hetzelfde jaar nog startte ik mijn eigen praktijk in Bellegem. Om mij als therapeut verder te ontplooien, volg ik regelmatig diverse bijscholingen. Zo behaalde ik ondertussen mijn master in de osteopathie (IAO Gent 2022), specialiseerde ik in sportosteopathie (OSD Hamburg 2018 & IAO Gent 2020-2022) en volgde ik aanvullende behandelingstherapieën zoals dry needling (2021) en NST (2023).

Naast osteopaat ben ik ook een actieve sporter, ik speel competitief voetbal op nationaal niveau en ga recreatief eens fietsen of fitnessen. Als osteopaat van HOT Kortrijk Spurs kan ik mijn beide passies voor osteopathie en sport combineren. Daarnaast heb ik in mijn nog jonge carrière al verschillende topsporters mogen behandelen van de Belgian Red Flames, de Belgian Cats en FDJ.

Vieke

De Ruyter
OSTEOPATHIE

Ik ben afgestudeerd als osteopaat D.O. in 2016. Sindsdien ben ik werkzaam in een groepspraktijk aan de kust. Omdat ik in Kortrijk woon, ben ik zeer enthousiast om in 2023 te beginnen in de groepspraktijk Avicure in Bellegem. Bij mij kunnen volwassenen en tieners terecht voor de behandeling van zowel chronische als acute pijnklachten. Sporters kunnen terecht bij mijn collega Angelique. Baby’s en kinderen verwijzen we graag door naar collega’s in de buurt.

Dr. Annelies

Pattyn
Leefstijlgeneeskunde

Ik studeerde in 2016 af aan de KULeuven en werkte na mijn studies enkele jaren als huisarts in een groepspraktijk. Ik heb destijds heel bewust gekozen voor de huisartsgeneeskunde omdat ik het holistische perspectief wou bewaren en een vertrouwenspersoon van mijn patiënten wou zijn.

Als arts hou ik een vurig pleidooi om het leven te vieren en om de focus te verleggen van ziekenzorg naar gezondheidszorg. Eén op twee mensen krijgt vroeg of laat met een chronische ziekte te kampen en tegenwoordig is dat eerder vroeg dan laat. Onderzoek toont aan dat onze levensstijl hier in belangrijke mate verantwoordelijk voor is. Daarom kies ik ervoor om me voortaan specifiek toe te leggen op de leefstijlgeneeskunde. Dit is een relatief nieuwe evidence based discipline die focust op de kracht van levensstijlaanpassingen om chronische aandoeningen te voorkomen, af te remmen en zelfs om te keren.

Zelf ben ik gefascineerd door alle facetten van het leven. Vanuit die verwondering kan ik intens genieten van yoga, bewegen in de natuur, een kleurrijk bord en -last but not least- mijn zoontje zien opgroeien.

Tessa

De Schipper
Adem- en ontspanningstherapie
Runningtherapie

Mijn interesse voor sport, bewegen en psychologie brachten mij ongeveer vijftien jaar geleden in Zwolle voor de studie Psychomotorische therapie en Bewegingsagogie (Hogeschool Windesheim). Na een tussenstop voor mijn master Adapted Physical Activity (KU Leuven) in Leuven kwam ik acht jaar geleden in West-Vlaanderen terecht. Hier werk ik ondertussen al geruime tijd als psychomotorisch therapeut in een psychiatrisch ziekenhuis. Naast mijn werkzaamheden daar ben ik op zelfstandige basis actief met mijn favoriete therapeutische tools: het (hard)lopen en het ademhalen/ontspannen. Ik volgde tal van bijscholingen en opleidingen om mijn kennis te verbreden en verdiepen (bv. runningtherapie, ademtherapie, hartcoherentie, yoga nidra). Als therapeut hecht ik veel belang aan het samen uitpluizen wat voor jou écht werkt om je op weg te helpen naar langdurige verandering.

Meer te weten komen over
onze specialisaties?