Sportosteopathie

Angelique is de sportosteopaat in onze praktijk. Als fanatieke sporter koppelt ze eigen ervaringen aan opgedane kennis uit postgraduate sportopleidingen in binnen- en buitenland. Het doel is om elke sporter zo goed mogelijk te ondersteunen en begeleiden naar een blessurevrije sportparticipatie. 

Verloop consultatie

  • Anamnese: dit is een vraaggesprek over de klacht, zo krijgen we als osteopaat een idee over de mogelijke pijn uitlokkende structuren. Bij een eerste consult volgt nog een extra anamnese over de medische geschiedenis, dit zorgt voor een totaalbeeld wat belangrijk is naar safety toe. 
     
  • Onderzoek: via provocatietesten wordt bepaald wat de pijnuitlokkende structuur kan zijn. Tijdens het actieve en passieve bewegingsonderzoek wordt gezocht naar functionele bewegingsverliezen die een mogelijke oorzaak van de pijn uitlokkende structuur kunnen zijn.
     
  • Behandeling: de gevonden bewegingsverliezen die invloed hebben op de pijn uitlokkende structuur worden via manuele technieken behandeld, dit volgens de principes van osteopathie.
     
  • Advies: als laatste stap volgt er gericht advies over de verdere therapeutische behandelingen en over wat je zelf kan doen. Zo kunnen we samen werken aan de efficiëntste weg naar functieherstel.

Meteen een afspraak vastleggen
bij onze sportosteopaat?